Мерач на моќност со сензори на двата педала. Најдобар избор за целосно искористување на реалното двострано мерење.

ОПИС
Директно интегриран и во двата велосипеди, bePRO ја детектира моќта во вати точно каде се користи силата: на педалите.
bePRO е совршен за конкурентни велосипедисти кои сакаат да го подобрат својот велосипедски тренинг со мерач на моќност што ја мери разликата во моќноста помеѓу десната и левата нога.

Подобрена изведба со контролата на балансот

Благодарение на двата сензори за напојување, bePRO ја мери разликата во моќноста помеѓу двете нозе. Ова ви помага да ја следите работата на секоја нога и да ја подобрите вашата позиција на седлото и перформансите на мускулите.

Употребата на висока технологија содржина и врвни материјали, тежината на сензорот bePRO е само 16 g, го прави енергетскиот напојник исклучително лесен, вкупната тежина на секој педал е само 156 g.

Вашиот мерач на моќност е секогаш подготвен за употреба. Неговите батерии на полнење со литиум-јонски батерии имаат 30-часовен живот, без оглед на тоа дали трките или тренирате.

Сигурен дури и во екстремни услови, докажано со ригорозните тестови за квалитет успешно положени од страна на bePRO: тестови за удар, пад, абење, вода, температура и влажност.

Благодарение на ANT + технологијата, bePRO е компатибилен со најдобрите велосипеди за компјутери што се достапни на пазарот. Софтверот за мерач на моќност обезбедува сигурен пренос на податоци од мерачот на моќност до кој било комерцијално достапен уред.

Можете да го инсталирате вашиот мерач на моќност на педалот на вашиот велосипед самостојно за само неколку минути, без помош на механичар, без потреба да го менувате менувачот, да ги отстраните тркалата или да инсталирате надворешни сензори.

Овозможено со напреден систем на компензација, bePRO може да преземе точни и сигурни мерки во која било состојба на животната средина, со граница на грешка од само 2%.

Содржина на пакетот:

> Лев педал со сензор bePRO
> Десен педал со сензор bePRO
> Неколку црвени прегради лебдат 6 °
> Полнач за батерии, вклучувајќи 2 кабли, должина од 2,0 mt
> Збир на 4 етикети за усогласување
> Склопување алатка
> Мануа за корисници

Спецификации:

> Батерија: литиумска батерија, може да се полни
> Автономија: Околу 30 часа
> Вкупна тежина на педалот: 156 гр.
> Тежина на сензорот: 16 гр.
> Тежина на педалот: 140 гр.
> Протокол за радио пренос: ANT + 2,4 GHz
> Минимална - максимална моќност: 0-2000 W
> Биланс l / r: 0-100%
> Минимална - максимална каденција: 30-180 вртежи во минута
> Точност за мерење на моќност: 2%
> Минимална максимална температура на работа: -10 / + 60 ° C
> Отпорност на вода: IPX7
> Максимална отпорност на оптоварување на педалот: 120 кг (265 фунти).
> Референтна регулатива: EN14038, EN60950