Потребна ви е помош?
0038970733341

Profesional Kettlebell, 32 kg

11.000 ден.
  • Производител: AzaFit
  • Шифра:Profesional Kettlebell, 32 kg
  • Достапност:1


или од 6 до 36 рати со   за нарачки над 1000 ден.

 Profesional Kettlebell, 32 kg

Competition Profesional Kettlebells are ideal training accessories for those who want to develop strength, power, flexibility and muscular endurance. Due to their versatility, kettlebells allow you to work with all muscle groups.

Made of high quality iron. Its texture provides comfort and more grip when performing the exercise. The coating on the handle prevents the possibility of rust.

Each weight is distinguished by one of the colors.

 

Kettlebell е реквизит направен од лиено железо кое изгледа како топка со дршка. Тегот исто така се нарекува ѕвонест тег, а бидејќи се користи од руската војска како кондиционен тег и поради тоа некои го викаат руско ѕвоно.

Во последно време се повеќе се популаризира користењето на железниот тег поради резултатите кои се покажуваат после неговата употреба. Се користи од спортисти за внатрешни кондициски припреми и од рекреативци кои сакаат да си ги подобрат функционалните способности, сопствената сила и изглед.

Предности на тренингот со железниот тег: подлактиците се повеќе оптеретени поради начинот и обликот на дршката, дополнително се активираат и стабилизатори бидејќи мора да се одржува контрола, добар ефект на подобрување на координацијата поради комплексноста на движењето кое се изведува, можност за подобрување на експлозиваната снага, т.е. издржливост, бодар трансфер на спортска изведба, занимливо за вежбање (поготово за рекреативци).

Научите правилно да вежбате со руското ѕвоно и унапредете ја својата кондиција.

 
 
 
 

Напишете коментар

Ве молиме најавете се или регистрирајте се за да оставите коментар

Најново

BODYQUISH

0 ден.

DUOFRAX RF

0 ден.

CLIMBER MACHINE

0 ден.

Soft Plyo Box

46.000 ден.

Spring Wall

120.000 ден.